Wil je gelijk of geluk?

In de wereld van ondernemerschap, waarbij je voortdurend beslissingen moet nemen die zowel je bedrijf als je persoonlijk leven beïnvloeden, kunnen er soms uitdagende situaties ontstaan. Deze situaties vragen om een evenwichtige keuze tussen het vasthouden aan je standpunt (“gelijk hebben”) en het streven naar je eigen welzijn en zakelijk succes (“geluk vinden”).

Stel je voor, je bevindt je in een moeilijk klantconflict. Het kan aanvoelen als een voortdurende strijd en emotioneel zwaar zijn. Misschien ervaar je gevoelens van frustratie, boosheid, onbegrip en teleurstelling. Je bent bezorgd dat de waardevolle relatie met de klant in de schaduw komt te staan van het lopende conflict.

In zo’n situatie is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je uiteindelijk wilt bereiken. Is het belangrijk om je gelijk te halen of is dit een moment van nieuwe inzichten, een moment van groei? Het draait niet altijd om het krampachtig vasthouden aan je standpunt, maar eerder om het vinden van een constructieve weg voorwaarts. Als je jouw gelijk heel even aan de kant zet en met een open blik luistert naar de ander, zou je dan misschien iets nieuws kunnen zien?

Vanuit het perspectief om je gelijk willen halen, zie je dat in ieder geval niet!

Ja, er kunnen conflicten ontstaan. Ja, er kunnen uitdagingen zijn. Onthoud dat de waarheid vaak in het midden ligt en afhankelijk is van perspectief. In plaats van vast te houden aan het idee van gelijk hebben, kun je streven naar een oplossing die voor beide partijen gunstig is. Een oplossing die een einde maakt aan het conflict. Een oplossing die leidt tot zakelijk en persoonlijk geluk.

Welke oplossing kies jij?

Heb je een vraag? Wil je meer informatie of gewoon even gedag zeggen?