Mooie resultaten

Samen voor jouw doel! Lees de ervaringen van mensen die ik heb mogen coachen.

Ondernemer met personeel

Door het coachingstraject met Dave is er een duidelijke vóór en na in mijn leven.

Voor het traject dacht ik dat veel goed was en enkele zaken beter moesten, want ik liep vast op bepaalde vlakken. Ondanks dat ik het normaal zelf allemaal wel kan (en wil) bedenken.

Toen het zelf oplossen matig bleek te werken, werd het uiteindelijk een kwestie van stug doorgaan, denken dat tijd raad zou brengen en zaken simpelweg negeren. Ik liep vast in mijn relatie en bepaalde aspecten binnen mijn onderneming.

Terwijl ik vooraf overtuigd was, dat ik het met mijn analytische en weldoordachte wijze van overpeinzen niet zo zeer in mijn hoofd,  maar meer in de situatie of bij anderen moest zoeken. Daarbij eindigde ik vaak in dezelfde doodlopende straten.

De start bij Dave was vrijblijvend en laagdrempelig. De keuze voor locatie en wijze van overleggen idem; aan de vergadertafel of liever wandelend in het bos, allemaal geen probleem. Het ging d’r om waar ik me prettig bij voelde.

De eerste paar sessies werd ik zo ontzettend geconfronteerd met mezelf, dat ik de nodige zakdoeken heb volgesnotterd. Huilen deed ik vrijwel nooit, dus het was al een bevrijdende start van het traject. De sessies die daarop volgden stonden bol van eye openers over diverse aspecten van mijn totale leven. Werk, sociaal, relatie, opvoeding, persoonlijke valkuilen, hoe zaken aan te pakken, ga zo maar door.

Soms wist ik vooraf waar over te spreken, vaak genoeg eigenlijk niet. In beide gevallen waren de 2 uren telkens weer te kort (Dave doet werkelijk nooit moeilijk over extra tijd) en de opgedane zaken talrijk. Wanneer ik terugkijk is het nog altijd vreemd hoe Dave zonder ogenschijnlijk al te veel moeite dusdanige stappen los kan maken bij me :)

‘Je doet het uiteindelijk zelf’ zal hij ongetwijfeld zeggen, maar voor het traject lukte het helaas niet (van)zelf. Mijn aandeel was het opzij zetten van trots (voor zover aanwezig in deze) en het openhartig blootstellen van mijn ziel. Het wisselgeld daarvoor is onbetaalbaar gebleken.

En dus gaat het overal en op alle vlakken beter. De kwaliteit van leven is er enorm op vooruit gegaan. Met een flinke figuurlijke lastenverlichting, bewustwording, meer controle en begrip voor mezelf (en mijn valkuilen) en voor anderen, en eigenlijk nog meer dan dat. En dan te bedenken dat ik meende slechts voor twee zaken aan tafel te gaan :)

Ik ben Dave zeer dankbaar voor de coaching en buitengewoon blij dat ik het traject ben aangegaan. Een grote aanrader voor wanneer je wel maar juist óók wanneer je geen nood denkt te hebben aan een coach.